Satura rādītājs:

Troebelheidsmeter - Groep 7: 5 soļi
Troebelheidsmeter - Groep 7: 5 soļi

Video: Troebelheidsmeter - Groep 7: 5 soļi

Video: Troebelheidsmeter - Groep 7: 5 soļi
Video: Пирожки, как ПУХ! Больше не смазываю яйцом, знаю другой способ! Выпечка в духовке простых продуктов 2024, Jūlijs
Anonim
Troebelheidsmeter - Groep 7
Troebelheidsmeter - Groep 7

Kventins Kornelissens: 4753267 un Arons Lawniczak: 4482492

Vai jums ir troebelheidsmeter? Dat gaan wij proberen uit te leggen in deze instructable

Benodigdheden:

LDR, stroomdraad, krimpkousen in verschillende maten, parfumtester, PVC buis of een ander plastic omhulsel, siliconen kit, messing koppelstuk, zware niet machine, doosje, lat, stappenmotor, bouten, moeren, metalen oplegstukjes 4x, metalen klemstuj, touw,, kleine magneet, tube, Photon, Arduino, powerbank, gereedschap.

1. darbība: LDR

LDR
LDR

Verleng de uiteindes van de LDR met behulp van een soldeer apparaat en dunne stroom kabels. Gebruik hiervoor een lengte die geschikt is voor de diepte waarover je wilt gaan meten. Doe om de stroomdraden krimpkousjes om mogelijke kortsluiting te voorkomen. Plaats de LDR secuur in het glazen buisje, afkomstig van een parfumtester. Om het buisje worden twee plastic omhulsels gedaan afkomstig van PVC buis en een lege tube, deze zijn vastgemaakt met lijm en wijdere krimpkousen. Aan het uiteinde wordt een messing koppeling aangebracht op het geheel te verzwaren. Het geheel wordt dan geheel gevuld met een siliconen kit om het water dicht te krijgen. Let hierbij op dat er geen siliconen in het glazenbuisje terecht komt waar de LDR zich bevindt. Om dit buisje wordt vervolgens ook een krimpkous vast gemaakt om enkel licht op te vangen dat direct op de LDR schijnt. Aan de bovenkant van de Constructie worden twee touwtjes vastgemaakt waarmee de construction, vēlāk kan zakken/heisen. Ļaujiet hierbij op de lengte van het touw.

2. solis: apvalks

Korpuss
Korpuss

Leeg een geschikt doosje van enige internallijke compartimenten. Gebruik hiervoor een slijpmachine. Maak het doosje vast aan de lat met behulp van een nietmachine.

3. solis: Stappenmotor & LED

Stappenmotor un LED
Stappenmotor un LED

Maak een geschikt gat in het doosje zodat de aandrijfas van de motor er zonder moeite doorheen kan. Maak de motor wide aan de doos met behulp van een bout en een moer. Verleng de drijfas met behulp van een metalen klemstuk. Plaats hier twee ronde metalen oplegstukjes op die gaan dienen als geleiders van het touw. Plak twee oplegstukjes aan de rand van de lat; deze gaan dienen als geleiders van het touw. Plak ook een ijzer plaatje direct onder de spoel; hierop gaat de LED rusten.

Beide uiteindes van de LED zijn verlengd en beveiligd met krimpkousen. De led ir plastmasas plastikāta apvalkā. Hieraan is een magneet vastgeplakt.

Maak als laatste een gat in de doos. Hierdoor kan men de kabelis van de LED un LDR gaan trekken.

4. solis: Volledige Constructie

Volledige Constructie
Volledige Constructie

Hier de volledige construction of overzicht van alle onderdelen onderling vanuit drie verschillende hoeken. Powerbank tiek izpildīts, lai uzzinātu, kāds ir Photon, welke hij van stroom voorziet. De Photon, Arduino and stappenmotor paneel zijn alle drie voorzichtig in de doos gedaan en zijn klaar om aangesloten te worden.

5. solis: fotonu bekabeling En kods

Photon Bekabeling En kods
Photon Bekabeling En kods
Photon Bekabeling En kods
Photon Bekabeling En kods
Photon Bekabeling En kods
Photon Bekabeling En kods

Hier is de bekabeling te zien. De lange blauwe kabels leiden naar de LED. De lange zwarte kabel leiden naar de LDR. De Arduino ir pieejams fotonam un stroomvoorziening en op de D1 en D2 pin. De viertal kabels weggaand van de Arduino leiden naar het stuurpaneel van de stappenmotor en uiteindelijk naar de stappen motor zelf. De benodigde kods ir arī afbeelding toegevoegd.

Ieteicams: