Satura rādītājs:

Hue & Me: 7 soļi
Hue & Me: 7 soļi

Video: Hue & Me: 7 soļi

Video: Hue & Me: 7 soļi
Video: Alec Benjamin - Let Me Down Slowly (Lyrics) 2024, Jūlijs
Anonim

Hue & me ir Ambilight un reaģējošais video. Šis projekts ir visaugstākās durvis Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Een werkend tastbaar prototype die gebruikt maakt van Arduino and een interactie tussen gebruikers of een interactie tussen een gebruiker and een systeem realiseert.

Davey Verhoef - Spēļu dizains - G & I1D.

Kredīti:

www.makeuseof.com/tag/make-ambilight-60/

1. solis: Benodigdheden

Benodigdheden
Benodigdheden

- Arduino

- Paneļa stiprinājums USB B vai Micro-B kabelis

- Voedingsadapter 5V / 7A - 35W - 2.1mm DC spraudnis

- 2,1 mm līdzstrāvas cilindra ligzda (sieviete) - paneļa stiprinājums

- Digitale RGB LED sloksne WS2812B - 30 LED - 1M

2. darbība

Gultasvieta
Gultasvieta

Laten we beginnen met de LED-strip te strippen zodat we de Data, GND en 5V pin apart van elkaar kunnen aansluiten op de Arduino. De rode kabel sluit je aan op de Vin, de blauwe kabel op de POWER GND en de Data kabel kan in pin 5.

Maak gebruik van een voedingsadapter om te voorkomen dat je je Arduino doorbrand. Soldeer de + en de - van de LED sloksne ar 2,1 mm līdzstrāvas ligzdu (mātīte) - paneļa stiprinājums.

Strip de Panel Mount USB B kabelis ar Micro-B kabeli un zibspuldzi.

3. darbība: ielādējiet De Arduino koda en testu

Laad De Arduino Code En Test
Laad De Arduino Code En Test

Binnen dit projekta vārds zowel Arduino als Processing gebruikt. Zorg er allereerst voor dat je FastLED toevoegt aan je Arduino Libraries en download deze code. Tālāk ir norādītas 7 gaismas diodes, kuras ir pieejamas, un pārbaudiet 47 dienas pēc tam, kad ir pārbaudīta LED gaismas josla. De strip die ik ik gebruik, gebruikt de WS2812B mikroshēmojums un GRB krāsu secība. Om je strip te kalibreren can je even kijken bij FastLED documentatie. Over het algemeen moeten de standaard waardes gewoon werken als je dezelfde LED hebt aangeschaft.

Als laatst heb je de Processing komponenten nodig van de Adafruit projekta kods. Voor het testen can je de Colorwirl.pde openen. Vergeet niet weer even een aantal lijnen aan te pasažieris; aantal LED op lijn 29 lv sērijas ierīce op lijn 44. Als de Arduino het enige COM apparaat is dat is aangesloten, dan moet Serial.list () [0] voldoende zijn. Zo niet, zonde un Serial.list () [1]. Test de app en met een beetje mazzel zie je een mooi gekleurde LED-strip.

Mocht je niet gelimiteerd zijn tot Processing, dan kan je alles gebruiken wat compatibel is met Adalight (zoals Prismatik), maar voor nu gaan we het hebben over Processing kant.

4. solis: LED sloksne Solderen En Monteren Op Je Scherm

LED sloksne Solderen En Monteren Op Je Scherm
LED sloksne Solderen En Monteren Op Je Scherm

Mēs piedāvājam LED sloksnes solderen en monteren op het scherm. Om het process hiervan wat plezieriger te maken, raad ik aan om als eerst de LED-strip aan elkaar te solderen voordat je deze op je scherm monteert.

LET OP! Kā arī LED-sloksne ir piemērota, tā ir pieejama, un tajā ir arī daudz vārdu, tas ir de richting die je moet volgen om je strip werkend te krijgen. Het klinkt misschien logisch, maar soldeer +5V aan +5V, Din aan Din un GND aan GND. De laatste strip kan je laten voor wat het is - soldeer deze niet aan het begin van de strip!

5. solis: Nogmaals Testen

Nogmaals Testen
Nogmaals Testen

Nu is het pat kijken of al het soldeerwerk goed is gegaan. Start de color swirl en kijk of alles werkt. Als je tevreden bent met je setup, dan kun je je scherm weer neerzetten zoals het hoort en gaan we nu verder met de software.

6. darbība: Adalight konfigurēšana

Adalight konfigurētāji
Adalight konfigurētāji

Katrs individuālais LED apgaismojums ir pieejams programmatūras programmēšanai. Atveriet vietni Adalight.pde in verander in 87 hoeveel pixels je langs de kanten en bovenzijde hebt.

Ievadiet šo informāciju par "informāciju par LED" - tā ir iespējama, lai uzzinātu visas LED gaismas diodes. Elke LED vārds gedefinieerd door 3 nummers:

- monitora skaitītājs (Dit is hoogstwaarschijnlijk 0, maar dit kan voor jou anders zijn).

- X coördinaten (0 ir links als je het scherm voor je hebt).

- Y coördinaten (0 ir de bovenzijde als je het scherm voor je hebt).

James Rankin heeft een tool geschreven die dit grotendeels voor jou doet. Ook heeft hij een fix geschreven voor platekrāna filmas.

Let goed op of je geen extra comma´s of breces hebt staan.

7. solis: apsēdieties un atpūtieties

Apsēdieties un atpūtieties
Apsēdieties un atpūtieties

Als je alles voor elkaar hebt, dan kun je lekker achterover gaan zitten en kun je lekker een film kijken. Gefeliciteerd, je hebt voor rond de 50 € een ambilight systeem gebouwd!

Ieteicams: