Satura rādītājs:

Passagier Teller. Laimīgu uzlaušanu: 4 soļi
Passagier Teller. Laimīgu uzlaušanu: 4 soļi

Video: Passagier Teller. Laimīgu uzlaušanu: 4 soļi

Video: Passagier Teller. Laimīgu uzlaušanu: 4 soļi
Video: Новый год в реальной жизни. Страшные истории про Рождество. Ужасы. Мистика 2024, Jūlijs
Anonim
Passagier Teller. Laimīgu uzlaušanu
Passagier Teller. Laimīgu uzlaušanu

Gemaakt durvis.

Owen CiciliaTim JansenMees van Essen

Arduino pasažieru skaitītājs: APC

Openbaar vervoer, wij maken allemaal weleens gebruik van. Je stapt soms de trein in en zoekend naar een zitplaats maar na twee coupés beslis je toch te gaan staan terwijl er 1 coupe verder misschien de ene perfecte zitplaats nog voor u vrij was. In de spits wanneer het druk is en iedereen dezelfde coupé instapt in hoop voor een zitplaats en de behavioreur omroept om verder naar voren te lopen omdat daar nog genoeg plek vrij is.

Tegenwoordig ir op de NS site te zien hoeveel coupés een trein heeft, een mooie toevoeging bij de site. Māris alsnogs ir problēma, kas rada problēmas ar masu, un tā var kļūt par kupolu. Hier hebben wij een oplossing voor bedacht. Wij hebben gezocht naar manieren om deze probleem tegen te gaan. Een scherm boven de coupé deur die aangeeft hoeveel plekken nog vrij zijn. Zo kunt u van tevoren inschatten waar u in kan stappen en of er kans is om een zitplaats te vinden.

Dit idee willen wij realiseren tikās ar Arduino. Durvju druksensoren in elke stoel te plaatsen en die te verbinden met een scherm die aangeeft hoeveel stoelen vrij zijn. De Arduino berekent op welke stoelen druk uitgeoefent wordt en geeft dat weer op het scherm als een getal. De schermen zullen boven bij de deuren van de coupé geplaatst worden zodat de passagiers gelijk kunnen zien hoe vrij de coupé is. De arduino zal ook verbonden worden aan de wifi van de trein. Zo kan de arduino de aangegeven getal ook weergeven op de NS site. Op de site kunt u dan zien hoeveel coupes jou trein heeft plus hoeveel plekken er vrij zijn.

Deze systeem is niet alleen voor de passagiers handig maar ook voor NS. NS voorkomt zo kairina van hun passagiers. Zo kan NS ook beter overzien hoeveel zitplaatsen er nodig zijn bij bepaalde locaties en tijden in heel Nederland. Door dit systeem te gebruiken voorkomen we veel irritaties in het openbaar vervoer en zo kunnen wij hetinfrastruktūras verbeteren voor comfortabele reizen in de toekomst.

We hebben de Arduino gebruikt en hiervoor een systeem bedacht om het aantal vrije plaatsen in een trein coupe te tellen en weer te geven. Durvju vidusdaļas van druksensors in de stoelen te doen die een signalal doorgeven aan een display boven de deur van de coupe of de buitenkant van de trein. zo kunnen de passagiers zien waar er nog ruimte is voordat ze de drukken trein in stappen.

onderdelen.

- arduino.

- arduino maizes dēlis.

- Ada augļu 0,56 LED displejs.

- druksensoren.

- kabels.

1. solis: De Ontwikkeling

Mēs zijn begonnen met het bestuderen van de Arduino, de mogelijkheden en hoe het werkt. lv daarna zijn we begonnen met de design thinking.

hoe zijn we op het idee gekomen. mums bija daudz prāta vētras sessie over waar je zoal aan irriteert in het dagelijks leven, wat voor een dingen je onhandig vind en graag zou willen dat het anders was. we zijn begonnen met brainstormen en zo zijn we op het idee gekomen om een display te maken in een trein die laat zien of er nog ruimte is zodat je niet de hele tijd moet doorlopen voordat je een plek heb gevonden. onderdelen voor prototips.

2. darbība: parādīt displeju

Displejs
Displejs

mēs zijn al allereerst begonnen met het aan de praat krijgen van de display, we hebben gebruik gemaakt van een Ada fruit 0.56 led display.

3. solis: devēju

Sensors
Sensors

we hebben voor ons prototype een druk sensor gemaakt, elke keer dat de sensor word ingedrukt gaat het cijfer op de display naar beneden, als de sensor word losgelaten gaat het

4. solis: Arduino kods

/***************************************************

Šī ir mūsu I2C LED mugursomu bibliotēka

Paredzēts speciāli darbam ar Adafruit LED septiņu segmentu mugursomām-https://www.adafruit.com/products/881-https://www.adafruit.com/products/880-https:// www. adafruit.com/products/879 - https://www.adafruit.com/products/878 9 Šajos displejos saziņai tiek izmantots I2C; saskarnei ir nepieciešami divi tapas. Ir vairākas atlasāmas I2C adreses. Mugursomām ar 2 adrešu atlases tapām: 0x70, 0x71, 0x72 vai 0x73. Mugursomām ar 3 adrešu atlases tapām: no 0x70 līdz 0x77

Adafruit iegulda laiku un resursus, nodrošinot šo atvērtā pirmkoda kodu, lūdzu, atbalstiet Adafruit un atvērtā pirmkoda aparatūru, iegādājoties produktus no Adafruit!

Rakstījis Limors Frīds/Ladyada Adafruit Industries. BSD licence, viss iepriekš minētais teksts ir jāiekļauj pārdalē ************************************* **************/

#include // Iespējot šo rindu, ja izmantojat Arduino Uno, Mega utt. #include #include "Adafruit_LEDBackpack.h"

Adafruit_7segment matrica = Adafruit_7segment ();

void setup () {#ifndef _AVR_ATtiny85_ Serial.begin (9600); Serial.println ("7 segmentu mugursomas tests"); #endif matrix.begin (0x70); pinMode (7, INPUT_PULLUP); pinMode (8, INPUT_PULLUP); pinMode (9, INPUT_PULLUP); pinMode (10, INPUT_PULLUP); }

void loop () {int placesFree = 42;

int poga1 = digitalRead (7); ja (poga1 == LOW) {vietasFree = vietasFree -1; }

int poga2 = digitalRead (8); ja (poga2 == LOW) {vietasFree = vietasFree -1; }

int poga3 = digitalRead (9); ja (poga3 == LOW) {vietasFree = vietasFree -1; }

int poga4 = digitalRead (10); ja (poga4 == LOW) {vietasFree = vietasFree -1; }

// izdrukāt peldošā komata matricu.print (placesFree); matrix.writeDisplay (); kavēšanās (50);

}

Ieteicams: