Satura rādītājs:
- 1. darbība: Matrialen Verzamelen
- 2. darbība. Atbalstīšana
- 3. darbība: kods
- 4. solis: De Behuising
- 5. solis: sāciet
Video: Ja šis nekā tas: 5 soļi
2024 Autors: John Day | [email protected]. Pēdējoreiz modificēts: 2024-01-30 10:54
Mijiedarbojieties ar Bijenkorfu.
Šajā projektā heb ik een interactief systeem proberen te bouwen dat aanvoelt als een levend organizme. Dit systeem neemt geluid en trillingen weer en reageert daar op door middel van licht.
De toeschouwer kan interactie met het systeem hebben door het aan te raken of er tegen te praten. Op de plekken waar de toeschouwer het systeem aanraak gaat op diezelfde plek licht aan. Als er vervolgens het systeem niet aangeraakt wordt gaat hij het patroon herhalen waar in jij op de knoppen hebt gedrukt. Durvju geluid te maken of tegen het systeem te praten gaat er ook licht aan. De felheid van het licht wordt bepaald door het volume van het geluid.
Zodra het geluid te hard is of de trillingen te heftig zijn, reageert het systeem met rood licht. Hiermee geeft het zijn grens aan. Het patrona vārds dat gereset.
Hieronder is een uitleg hoe je zo’n systeem in elkaar zet. Je kan de eerste 3 stappen gebruiken voor het maken van de base voor je Interactieve Bijenkorf. Deze kan je zo groot uitbreiden met PIEZO elementen en RGB LED's als dat je zelf zou willen. 4. solī ik ik een impressie zien van hoe ik de behuizing van de Interactieve Bijenkorf heb gemaakt.
1. darbība: Matrialen Verzamelen
De benodigde materialen zijn:
(1x) Arduino Uno
(1x) maizes dēlis
(3x) PIEZO elements
(1x) Grove skaņas sensors
(3x) RGB gaismas diode
(9x) 220 omu rezistori
(3x) 1 Megohm rezistori
(2x) 1 Kilohm rezistori
(18x) Jumper vadi§
2. darbība. Atbalstīšana
Sluit alles aan zoals er op de afbeelding is aangegeven.
Voor het testen van je sensors en Arduino is een braadbord erg handig. Als alles werkt zou je het kunnen solderen voor meer stevigheid. Ook kun je de bedrading dan compacter maken zodat het in je behuizing past.
3. darbība: kods
De code die ik heb gebruikt kun je vinden als bijlage.
Je kan zelf uitproberen welke waardes het beste bij jou werken bij de integers. Ook kun je de kleuren veranderen naar iets wat bij je ontwerp past. Zo kun je je eigen Interactieve Bijenkorf personaliseren en optimiseren.
4. solis: De Behuising
In de volgende stappen laat ik een impressie zien van hoe ik mijn behuizing heb gemaakt. Dit is echter nog een concept en je kan kan hier zelf op variëren of inspiratie uit halen.
Voor mijn Interactieve Bijenkorf heb ik drie 6-hoekige knoppen gemaakt en een 6-hoekige vorm als based. Belangrijk voor mij was dat er onder de knoppen ruimte was om de Arduino en bedrading kwijt te kunnen. Onder de 6-hoekige knoppen heb ik ruimte vrijgelaten voor het PIEZO element om trillingen waar te nemen.
Ik bija schuim gekocht en daarmee de gaten gevuld en de knoppen er door heen gedrukt. Dit zorgde er voor dat de knoppen op hun plek bleven maar ze wel trilde als ik ze aanraakte.
Na het testen kwam ik er achter dat 1 stuk schuim betere resultaten leverde. Ik heb mijn ontwerp hierop aangepast.
Uiteindelijk om de Interactieve Bijenkorf af te werken heb ik zijkanten van hout toegevoegd. Deze heb ik open gehouden zodat ik mijn Arduino en bedrading er in kwijt kon. Mocht ik aanpassingen willen maken dan kan ik ze er ook weer makkelijk uit halen.
All bedradingen heb ik gesoldeerd voor extra stevigheid. Ook heb ik de knoppen voorzien van een plastic bovenkant die ik er op gelijmd heb. Deze zijn gezandstraald om mat licht te krijgen.
5. solis: sāciet
Dat is alles wat je nodig hebt om een Interactieve Bijenkorf te maken. Of je zou natuurlijk je eigen draai er aan kunnen geven. Zo zou je bijvoorbeeld de knoppen in een vorm van schubben kunnen maken. Of geluid toevoegen als je de knoppen aanraakt… Waar wacht je nog op?
Ieteicams:
Izteiksmes robots- ja tas ir tas: 5 soļi
Expression Robot- If This Than That: Hallo en welcom bij mijn Expression Robot Instructable.Dit is de instructable waar ik aan heb gewerkt tijdens mijn les van If This Than That. De Expression robot is gemaakt met als doel jou als gebruiker te stimuleren bij jezelfreflectie . Robotu sadarbībā
Ja šis, tad tas ArDino: 3 soļi
Ja šis, tad tas ArDino: mūsu skolas projektam, ja šis, tad mums bija jāizveido interaktīvs objekts, izmantojot arduino. Es nolēmu pagatavot mīļo Ardino. Viņš ir ļoti talantīgs un, nospiežot pogu, jums dziedās juras parka tēmu
Nike LED Swoosh! Tas ir lielisks telpas dekors. Šis ir viens projekts, ko ikviens var atkārtot: 5 soļi
Nike LED Swoosh! Tas ir lielisks telpas dekors. Šis ir viens projekts, ko var atkārtot ikviens: Rīki-mērlente-skrūvgriezis-lodāmurs-zāģis-elektriskā urbjmašīna-smilšpapīrs Piegādes-LED sloksne (RGB) 5m-LED kontrolieris-Barošanas avots 12V 4A-kokmateriāli 50-50-1500 2x kokmateriāli 20-20-3000 2x saplāksnis 500-1000mm skrūves (45mm) 150x skrūves (35mm) 30x skrūves
Ja šis, tad tas - Moodlamp: 4 soļi (ar attēliem)
If This Then That - Moodlamp: Opdracht: Bouw/ ontwerp een interactief systeem (met hardware and software) dat data can ontvangen en verwerken. Omdat ik geen enkele ervaring heb met arduino en code schrijven heel erg lastig vind, heb ik besloten om mijn project simpel te houden met
Ja šis tad tas: Blackbox: skrien, izvairies un lec: 4 soļi
Ja šis tad tas: Blackbox: Run, Dodge un Jump: Mans vārds ir Remco Liqui plaušu, un šis ir skolas projekts. Melnā kaste: Run, Dodge and Jump ir kaste ar tajā spēlējamu spēli. Ideja ir tāda, ka jūs spēlējat spēli un sasniedzat noteiktu rezultātu (100 punkti)