Satura rādītājs:

Arduino pedometrs: 3 soļi
Arduino pedometrs: 3 soļi

Video: Arduino pedometrs: 3 soļi

Video: Arduino pedometrs: 3 soļi
Video: Pedometer as BASIC Stamp Pulse Counter 2024, Decembris
Anonim
Arduino pedometrs
Arduino pedometrs

Vandaag gaan mēs een make-shift stappenteller maken tikās ar Arduino.

Piegādes

Hiervoor heb je minimumal het volgende nodig:

1x 16x2 LCD

1x aethdx kratīšanas slēdzis

1x Arduino Uno

1x 220 omu rezistors

(Džemperis) Kabels

1. darbība: programmētājs

Programmētājs
Programmētājs

Het programmen van de stappenteller is het eenvoudigste gedeelte. Sākot ar šo importētāju ir LiquidCrystal bibliotēka, kā arī LCD inicializācija: Dit doe je door nog boven de setup te zetten

LiquidCrystal LCD (pin1, pin2, pin3, pin4, pin5, pin6)

Pin 1 lv 2 zijn voor de Register Atlasiet Lasīt/rakstīt LCD ekrānu, de zijn bij ons pin 12 en pin 11. Pin 3 t/m 6 worden aangesloten op DB4 t/m DB7, wij gebruikte hiervoor digital pins 2, 3, 4 un 5.

Vervolgens inicializēt divos variabelen, un vesels skaitlis waarde voor de sensor un een vesels skaitlis waarde voor het aantal Stappen, vergeet ook niet op de variabel van stappen op 0 te zetten!

Iestatot deklarētāju, jūs redzat, ka LCD standarts ir 16x2, un tas ir redzams 16 dienas un 2 reizes. Dit is het lcd.begin (16, 2) gedeelte, vervolgens can je nog een vaste tekst erop afbeelden door lcd.print in de setup te gebruiken, dit hebben wij gedaan met het Aantal stappen omdat dat niet hoeft te veranderen.

In de loop ga je deklareren waar de variabel sensor op gebaseerd is, nameelijk aan de output pin van de shakeswitch, it is bij ons A1 note: dit moet wel op een analoge pin!

2. solis: Opzetten

Opzetten
Opzetten

Nu de code klaar ir kan je beginen met het opzetten van de potentiometer. De door ons gebruikte aethdx shakeswitch is niet moeilijker in elkaar te zetten. Je sluit namelijk de ene kant aan op de 5 volt en de andere kant sluit je aan op een analoge pin. Het moeilijkere gedeelte ir LCD. Om te beginnen is het belangrijk dat je de pinheaders aan de LCD soldeert om los contact te voorkomen.

Zet een potenciometrs (draaiknop) op het maizes dēlis ar slump hem aan caur jumpercables. Tas ir fona vadīts LCD ekrāns.

Nu het aansluiten zelf. Lai uzzinātu, kāds ir LCD ekrāns, vai nav informācijas par to, kā to izdarīt, izmantojiet šo saiti:

GND - zemes mikroautobusu potenciometrs (rechterpin als de draaiknop naar jou toewijst)

VCC (spriegums pie kopējā kolektora) - De naam geeft het al weg, spriegums, deze moet op de 5 volti.

VU (tilpuma vienība) - potenciometra tīrītāja slīpums (vidējā tapa), ar regulējamu fona LED kontrastu

RS (Reģistra izvēle) - Ievadiet digitālo tapu, kas atrodas 12.

RW (lasīšana/rakstīšana) - nosusināts

E (Iespējot) - Izvēlieties digitālo tapu, izmantojot ons geval staat die op 11.

DB0 t/m DB3 - Kunnen genegeerd worden.

DB4 t/m DB 7 - Digitālās tapas, kas paredzētas digitālajām tapām, vienlaicīgi gels ir dat DP 2 t/m 5

LED - De laatste twee pinnen heten beide LED. Saites gaismas diode ir anode un deh rechter LED ir katods. Ar anoda slēdzi ir pieejams 220 voltu rezistors ar 5 voltu spriegumu. En de kathode sluit je rechtstreeks aan op de ground.

3. solis: Klaar

Klārs!
Klārs!
Klārs!
Klārs!

Dat is alles wat je hoeft te doen voor een werkende potentiometer in elkaar te zetten. Natuurlijk is het met zoon enorme breadboard wel erg onhandig, daarom kan je ook de kleinere variant kiezen en door die direct on de de Arduino te doen bespaar je zo heel veel ruimte. Opcijas mini maizes dēlis ir pieejams kā alternatīva. Vergeet dan wel niet om een rij over te laten voor de 5 volt aansluitingen.

Ieteicams: